KMP Neptuni eller EkerumUtmanande, modern men ändå så självklara mjuka linjer kännetecknar KMP Neptuni. Källan till KMP Neptunis unika uttryck är den ellipsformade glasrutan och det pelarformade varmluftutblåset. KMP Neptuni går att få i sex olika kulörer från diskret vitt till varmaste rött. Funderar du på en blå kamin till ditt nytapetserade vardagsrum? Satsa på blått och känn dig trygg i att du om några år kan köpa till ett klassiskt skal ur vårt bassortiment. Eller gör investeringen i en sprakande, färgskiftande kamin redan nu och byt skal allteftersom årstiderna eller humöret växlar. Som övriga KMP-kaminer är KMP Neptuni utvecklad för att vara en primär värmekälla och den är möjlig att kombinera med vanlig skorsten eller KMP Drag.

 
Ekerum eller Neptuni.
KMP Solberga eller Mysinge

Den första pelletkaminen som godkändes av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut. P-märket borgar för hög säkerhet, hög verkningsgrad och god funktion. Helautomatisk drift, Hög verkningsgrad, Låg ljudnivå, Enkel uraskning, Enkel service.
Solberga eller Mysinge.
 
KMP Drag behövs ingen skorsten

KMP Drag
Med KMP Drag behövs ingen skorsten
KMP Drag är en unik lösning som gör det möjligt att installera pelletskaminerna
Mysinge och Solberga utan skorsten vid en yttervägg. Vid installation av Drag får du bara en bråkdel av kostnaden jämfört med en vanlig skorsten.

Säker och patentsökt konstruktion
Drags patentsökta konstruktion sänker temperaturen på rökgasen till helt ofarliga nivåer genom att rökgasen från kaminen blandas med uteluft innan den leds ut. Den fläktstyrda rökkanalen Drag är Typgodkänd (Swedcert 0752). Under utvecklingsarbetet med Drag har Ariterm samrått med Skorstensfejarmästarnas Riksförbund (SSR).

KMP Drag
• Vikt 5 kg
• El kopplas till KMP Mysinge eller KMP Solberga.

Pelletsbrännaren PX21 & PX50.

PX21

Helautomatisk drift

Små yttermått

Låg vikt

Hög verkningsgrad

Enkel installation


Enkel uraskning


Lågt servicebehov


UNO-pelletspanna

Skulle du vilja elda miljövänligt och billigt, men är rädd för arbetsinsatsen?

Då är UNO ett alternativ. Snygg som attan och sköter sig själv. Tänder sig automatiskt när temperaturen sjunker. Sotar och rengör sig själv med tryckluft. Du behöver bara tömma askan några få gånger om året. Det klarar vem som helst.! Behöver vi säga att UNO också har en extremt hög verkningsgrad? Dyr? Nej.

Effekt brännare 10-20kW
Effekt el 0, 6 eller 9 kW
Vattenvolym pannvatten 150 liter
Vikt: ca 195 kg
Verkningsgrad: ca 90 %
Askutrymme 40 liter
Tappvatten Tappvattenslinga av 10 meter flänsrör i koppar.
Calmar-pelletspanna.
 
Installation av PX21 i en Calmar panna typ OPEX ute hos kund.
Pelletsbrännare typ PX21 (20 kw) monteras på pannan.
Pelletsskruv mellan brännare och pelletsförråd monteras.

Calmar pannan är avsedda för vedeldning och för pellet- eller oljebrännare. Hög kvalitet och verknings- grad. 90 %. 4 års garanti. Enkelt underhåll. Alltid konkurrenskraftiga priser. Miljögodkännande. Mångårig kompetens. Svensk tillverkning.

Värmepannor.
 

Pelletsbrännaren passar de flesta värmepannor. Följande exempel av pannfabrikat rekommenderas med stöd av genomförda tester.

Biosol Värmebaronen
Focus
Calmar pannan